6 Şubat 2011

Üç Kuruş Fazla Olsun, Kırmızı Olsun

Televizyon ekranlarından da tanıdığımız Fatih Türkmenoğlu’nun ilk kitabı Üç Kuruş Fazla Olsun, Kırmızı Olsun.  Yazarın tanımlamasıyla “biraz coğrafya, biraz felsefe, biraz antropoloji, biraz psikoloji; geziler, yakın tarih, ilginç portreler"den oluşan bir eser. Özellikle gezi programlarından tanıdığımız Fatih Türkmenoğlu’nun 2003 yılında yayınladığı ilk kitabının hayli ilginç bir öyküsü var. Epsilon Yayınlarından çıkan kitap 3 baskı yapmış ve 266 sayfadan oluşuyor.
27 kısa öyküden oluşan kitabın hazırlığı 8 ay sürüyor.  Ancak bilgisayarın hard diskinde meydana gelen arızadan dolayı yazarın bütün emekleri boşa gidiyor. Yazar içine düştüğü karamsarlıktan eşinin hediye ettiği yeni bir dizüstü bilgisayarla kurtuluyor ve yeniden hikâyelerini yazmaya başlıyor. Bu sefer 6 ayda tamamlıyor 27 öyküyü.
Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık mezunu olan Fatih Türkmenoğlu’nun öykülerinde aldığı eğitimin yansımaları çok açık bir şekilde görülüyor. Öykülerindek, karakterleri öylesine analiz edip okuyucuya sunuyor ki, karakterleri gözünüzde canlandırmakta hiç de güçlük çekmiyorsunuz. Okuyucuların kendilerinden mutlaka bir şeyler bulabileceği sıcak ve içten öykülerden oluşan kitaba ismini veren öykü ise yazarın ilk arabası olan 1985 model Fransız montaj gülkurusu Renault 9’da geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder